Home  |   Over Accountnet  |  Bedrijven  |  KalenderParticulieren  |  Contact  |  Brochures  | HelpdeskLogin


Staff  |  Digitale Kluis  |   FAQ 


Accountnet heeft een fors aantal brochures gemaakt, zodat u een goed beeld kunt krijgen van onze diensten
en van te voren weet wat wij voor u kunnen betekenen.


Bedrijfsbrochures NL

Brochure Boekhouding
Een overzicht wat wij als accountants / administratie adviseurs voor uw bedrijf kunnen doen.

De toekomst van uw administratie
Een goede administratie is bepalend voor de toekomst van uw bedrijf. Wij kunnen u daar bij helpen. Hoe, dat leest u in deze brochure.

Een merk in Spanje
Brochure welke uiteen zet hoe u een merk in Spanje kunt aanvragen en wat Accountnet hier voor u kan betekenen.

Accountnet-Online cursus boekhouden
Eenvoudige cursus boekhouden voor (aanstaande) gebruikers van het 32 talige online ERP administratiepakket Accountnet-Online.

Fiscale Kalender Spanje 2019
Overzicht van alle formulieren en aangiften die gedaan moeten worden in 2018. Handig om te hebben, nog veel handiger om al deze zaken over te laten aan Accountnet.

Financiële Scan
Zeer uitgebreide vragenlijst over uw financiële, juridische en fiscale situatie. Alle aandachtspunten worden behandeld zodat u precies weet hoe u er voor staat op alle financiële gebieden.

Businessbrochures EN

The future of your administration
Our services as accountants for your business.

The flexible way of bookkeeping
Accountnet Online is your new way of flexible accounting, assisted by Accountnet.

Folletos para empresas ES

El futuro de contabilidad
Our services as accountants for your business.
Brochures voor particulieren

Onze diensten / VIP Service contract
Overzicht van onze diensten met een uitleg over ons unieke VIP service contract voor particulieren en de vele voordelen van dit contract.

VVP Service
De Verkoop Vertrouwens Persoon service van Accountnet help u om uw huis vertrouwd en onafhankelijk te kopen of verkopen. Accountnet zorgt voor de complete begeleiding en de afhandeling van alles wat met de aankoop of verkoop van een huis te maken heeft, inclusief de notaris, belastingen, registers en andere zaken.

Estate Planning en erfrecht
Brochure over de absolute noodzaak om een testament op te laten maken in Spanje en uw financiële en fiscale zaken goed te plannen.

Financiële Scan
Zeer uitgebreide vragenlijst over uw financiële, juridische en fiscale situatie. Alle aandachtspunten worden behandeld zodat u precies weet hoe u er voor staat op alle financiële gebieden.

Algemene brochures

Welkom bij Accountnet
Graag willen wij Accountnet aan u voorstellen.
Daarom treft u in deze brochure een beschrijving over ons kantoor aan, met de afdelingen
en een overzicht van onze diensten voor particulieren en bedrijven.

Financiële Scan
Zeer uitgebreide vragenlijst over uw financiële, juridische en fiscale situatie. Alle aandachtspunten worden behandeld zodat u precies weet hoe u er voor staat op alle financiële gebieden.

Spelregels Accountnet
Het is altijd goed om van te voren duidelijke spelregels af te spreken waaronder wij ons werk voor u uitvoeren. Deze spelregels worden in begrijpelijke taal uiteengezet in deze brochure.

Routebeschrijving Accountnet
Zo bereikt u ons kantoor in Alfaz del Pi
Vragenlijsten


Vragenlijst vermogen buiten Spanje (model 720)
Woont u in Spanje en bent u dus fiscaal resident, dan moet u eventueel vermogen buiten Spanje aangeven.
Het betreft in dat geval vermogen dat meer bedraagt dan 50.000 Euro.
Heeft u vermogen van meer dan 50.000 Euro dan moet u voor 31 maart van elk jaar een opgave doen, welke niet zal leiden tot enige te betalen belasting. De opgave is dus puur informatief, maar als u geen opgave doet, dan zal de belastingdienst enorme boetes en schattingen opleggen, welke in geen enkele verhouding staan tot de overtreding (het niet op geven van het vermogen).
Beslist aan te raden dus, om deze opgave maar wel te doen.
Accountnet beoordeeld aan de hand van de door u ingevulde vragenlijst of u wel of niet een opgave moet doen en berekend daarvoor een zeer bescheiden bedrag. Als na beoordeling blijkt dat u verplicht bent om de opgave model 720 te doen, dan berekenen wij ons desbetreffende tarief, waarbij wij de kosten voor de beoordeling in mindering brengen.
Let op:
Accountnet accepteerd alleen vragenlijsten die voor 15 maart ingeleverd zijn, omdat wij anders niet tijdig voor 31 maart de aangifte kunnen verzorgen.

Vragenlijst IRPF (inkomstenbelasting) voor residenten 2019
Deze vragenlijst is bestemd voor mensen die fiscaal resident zijn, dus meer dan 183 dagen in Spanje wonen en daar hun vaste verblijfplaats hebben. Deze vragenlijst kunt u downloaden als pdf, dan invullen en aan ons terug sturen per post of als door u ingescand document verzenden per email.
Ook kunt u op verzoek een word document ontvangen (alleen vaste klanten) en dat aan ons terug sturen.
Let er wel op, dat wij deze vragenlijst uiterlijk op 15 mei in ons bezit moeten hebben, om nog op tijd de aangifte te kunnen verzorgen, die wij voor 20 juni moeten aanleveren bij de Spaanse fiscus.
Slechts in zeer uitzonderlijke gevalen en met een hoop extra kosten kunnen wij een aangifte aanleveren tot eind juni, maar daar komt een hoop bij kijken en moet u zelf apart bij de bank de belasting betalen, terwijl dat anders allemaal automatisch kan verlopen.

Vragenlijst NRPF (belasting voor buitenlanders die niet in Spanje wonen) voor niet-residenten 2019
Woont u in Nederland of België (of elk ander land binnen de E.G.) en verblijft u minder dan 183 dagen in Spanj, maar bezit u wel onroerend goed of bijvoorbeeld een bedrijf in Spanje, dan moet u belasting voor niet residenten betalen.
Dat is een redelijk bescheiden bedrag als u bijvoorbeeld een huis bezit en dit niet verhuurd, maar dit bescheiden bedrag niet betalen en dus geen aangifte NRPF doen, zal vroeg of laat leiden tot veel vervelende problemen, waaronder zeer hoog geschatte belastingen, verhoogd met absurd hoge boetes. Dus ook hier geldt dat het veel beter en goedkoper is om deze jaaraangifte te doen.
Deze aangifte moet voor 15 december gedaan zijn (zodat men per 31 december de belasting kan innen), maar kan het beste ergens vanaf september al ingediend worden.

Accountnet kan deze aangifte voor u verzorgen aan de hand van een door u ingevulde vragenlijst.

ATTENTIE:
Als u uw huis in Spanje verhuurt (aan toeristen of aan vaste huurders), moet u ieder kwartaal deze huurinkomsten aangeven, onder aftrek van een aantal toegestane kosten.
In dat geval moet iedere 3 maanden deze specifieke vragenlijst invullen en aan Accountnet toezenden voor de 5e dag van april, juli, oktober en januari van elk jaar.