Staff  |  Kalender  |  Klachten Privacy  |  Algemene voorwaarden  |  Contact  |  FAQ  |  Login

FAQ Veel gestelde vragen
 
1. Hoe lang bestaat Accountnet al?
Accountnet werd in 1979 opgericht, onder de naam Boulonois & Kruit B.V. als Nederlandse besloten vennootschap met als doel accountancy, belastingadvies en financieel advies.

In 1996 werd een Spaanse dochter S.L. (Sociedad Limitada) gevestigd in Pego -Alicante onder de naam IPA International Property Assistance S.L..

Deze S.L. is geruime tijd actief geweest met de begeleiding van Nederlandstaligen bij de aankoop van hun onroerend goed in Spanje. Na geruime tijd werden de gestor activiteiten uitgebreid met accountancy en fiscale dienstverlening aan bedrijven in Spanje.
In 2006 werd op basis van een al langer bestaand internationaal meertalig ERP administratie pakket, een Spaanse online versie op de markt gebracht.

Na een jaar uitgebreid testen werd deze cloud softwaredienst in 2007 operationeel onder de naam Accountnet-Online, waarbij tevens de bedrijfsnaam aangepast werd aan de in de loop der tijd ontstane professionele dienstverlening op administratief, fiscaal en financieel gebied.

Accountnet Gestor & Accountancy Services S.L. was een feit. Hoewel dus eigenlijk een voortzetting van een Nederlands kantoor uit 1979 met een Spaanse vestiging vanaf 1996, is er sinds 2007 sprake van een officieel Spaans Accountants- Belastingadvies en Gestor kantoor.
De activiteiten met betrekking tot online internet en intermediare diensten werden ondergebracht in een separate S.L. te weten Accountnet Internet Media S.L.  Dit laatste om een duidelijke scheiding aan te brengen tussen de accountancy en gestor werkzaamheden en de dienstverlening op financieel en internet gebied.


Al met al bestaat Accountnet dus al meer dan 40 jaar!


2. Wie zit er achter Accountnet ?
De familie Boulonois, te weten de oprichters Martin Boulonois en zijn vrouw Renée Kruit en hun dochter Angelique. 

In 1979 zijn zij gestart met een accountants, belastingadvies en financieel advies bureau.
Martin Boulonois was toen al enige tijd werkzaam als accountant en belastingadviseur o.a. bij Doornbos, de Brey, Spits & Co. (nu Deloitte), Price Waterhouse, Scheffers & Boulonois en later een bedrijfsadviesbureau in Amersfoort (Boulonois, Poublon & Partners).

Sinds 1996 is dochter Angelique Boulonois de gelederen komen versterken en is zij met haar goede kennis van de Spaanse taal en haar opleiding op het gebied van accountancy en fiscale wetgeving in de loop der tijd uitgegroeid tot de spil van het kantoor.
Tegenwoordig is het kantoor behoorlijk uitgebreid en werken wij inclusief onze Spaanse specialisten met in totaal 12 mensen in het nieuwe kantoor in Alfaz del Pi.


3. Ik weet dat Accountnet haar klanten volledig informeert d.m.v. e-mails, speciale brochures en boeken voor Particulieren en Bedrijven. Kan ik die zelfde service ook krijgen als ik geen klant ben ?
Ja, dat kan, daar hebben wij een speciale dienstverlening voor, namelijk een informatie-abonnement voor particulieren en bedrijven.
Tegen een geringe prijs per jaar ontvangt u dan ook alle informatie op fiscaal, administratief, sociaal, juridisch en financieel gebied over Spanje, aangevuld met een toegang tot deze klantensite, bibliotheek, voorbeelden van contracten en formulieren en toegang tot onze ticket service (helpdesk) waar u al uw vragen kunt stellen.

4. Klopt het, dat Accountnet nu Nederlandse verzekeringen adviseert in Spanje?
Accountnet werkt niet als all-round verzekeringsmakelaar, maar kan wel uw verzekeringen onderbrengen bij de Spaanse vestiging van Achmea en één van de grootste verzekeraars in Spanje, te weten Catalana Accidente.
Voor speciale verzekeringen en een onafhankelijker keuze hebben wij een samenwerking met meerdere verzekeringskantoren in Spanje.

5. Waarom zou ik mij abonneren op de nieuwsbrief van Accountnet?
Via de nieuwsbrief van Accountnet communiceren wij met u met betrekking tot algemene zaken, zoals inlevertijden van documenten, afhandeling van belastingaangiften, uitnodigingen voor lezingen en ontmoetingen etc.
Indien u zich niet op de nieuwsbrief gratis wilt abonneren ontvangt u bovengenoemde informatie niet en dat kan aanleiding geven tot misverstanden, vertragingen of het niet voldoen aan eisen van de Spaanse overheid.
Wij raden u daarom aan om u altijd te abonneren op onze nieuwsbrief.
Het kost niets en daarmee ontvangt u altijd ons laatste nieuws.
Het is wel een goede zaak om deze nieuwsbrief en dus ons email adres in uw email server aan te merken als betrouwbaar, zodat onze mededelingen niet sneuvelen in uw spamfilter.
U kunt zich altijd afmelden door onder aan de nieuwsbrief op de knop afmelden / unsubscribe te klikken, waarna u geen nieuwsbrieven meer ontvangt.